Hvede er kendt som én af de ældste kornarter på verdensplan, og i dag er afgrøden den mest dyrkede kornart i Danmark lige efter byg. Overordnet set har hveden en lys og mild smag med et strejf af sødme, smagen varierer dog med de mange forskellige sorter

Spelt

Spelt er en urgammel kornsort, der er opstået for ca. 9000 år siden gennem en krydsning af græssorten gedøje og korntypen enkorn. Kernen er beskyttet af en tyk skal og behøver derfor ikke at blive sprøjtet med pesticider. Spelt er en nøjsom kornsort, der kun behøver meget lidt gødning. Spelt giver brødet et flot gylden farve samt en dyb og fyldig smag.

Ølandshvede

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort, der lægger sig mellem vårhvede og spelt. Ølandshvede er fantastisk til brødbagning og giver et mørkere brød med en let sødmefyldt smag. Den er meget velegnet til at blande med andre meltyper.

Emmer

Emmer er én af de ældst dyrkede kornsorter, der især fungerer godt, når det blandes med andre meltyper, som f.eks. spelt. Mel fra emmer giver en lys gul-brun farve og et meget aromatisk brød.

Durum

Durum har et højere glutenindhold end almindeligt hvedemel. Med durum i dejen får det færdigbagte brød en karakteristisk gul, gylden farve.

Rug blev for 8-10.000 år siden anset for at være en ukrudtsplante, men nu dyrkes kornarten stor stil, især på de nordiske breddegrader. Rug er en hårdfør plante, der trives med køligere vejr og den til tider magre jord i Danmark. Ved bagning med rug får brød

Byg er en nyklassiker, både i det nordiske køkken og hos de danske bagere. Den mange tusinde år gamle kornart er fortrinsvist blevet anvendt som ingrediens i øl og grød, men bliver nu også brugt til anden madlavning og bagning, fx som det grove indslag i

Havre er til sammenligning med fx hvede og byg en ung kornart på de danske marker. Alene er havre ikke kendt for dens gode bagegenskaber, men som havregryn og flager i bagværket giver havren giver en mild smag og masser af bid til brødet.

Cookies

Dette Websitet anvender cookies for at forbedre din oplevelse og vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet.

Du kan til enhver tid slette de gemte cookies i Avancerede indstillinger i din browser.

Jeg accepterer ikke cookies. Jeg accepterer kun "functional cookies". Jeg accepterer alle cookies